We beantwoorden je vragen met liefde! Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar team@schoolofbooks.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina

Over De Online Leesclub

We lezen boeken waarvan ik zeker weet dat ze tot een interessant, leuk en leerzaam groepsgesprek leiden. Het genre maakt niet zoveel uit, want álle boeken - mits goed geschreven - kunnen ons een spiegel voorhouden en ons helpen om een betere versie van onszelf te worden.

Ik doe mijn best om zo vaak mogelijk boeken te kiezen die beschikbaar zijn in het Nederlands, al lukt dat niet altijd. Soms heb je zo’n boek waar je over móet praten, ook al is er (nog) geen vertaling.

De voertaal van De Online Leesclub is altijd Nederlands. Je kunt uiteraard zelf kiezen in welke taal je het boek leest.

De Online Leesclub gaat door op het moment dat er minimaal vijf deelnemers zijn. De leesclub duurt tussen de 60 en 90 minuten. Hoe groter de groep, hoe groter de kans dat we de volledige 90 minuten gebruiken.

De Online Leesclub is een veilige, inspirerende plek voor iedereen die wil groeien. Het is mijn ervaring dat er altijd iets bijzonders gebeurt als je een groep vrouwen bij elkaar zet en de tijd neemt voor een écht gesprek!

Waar andere leesclubs zich focussen op het boek en de leeservaring, gaat De Online Leesclub vooral over jouw leven. Boekenkennis is leuk, maar bij School of Books draait alles om de vertaalslag van kennis, inspiratie en inzicht naar concrete actie in je eigen leven. Aan het einde van iedere leesclub nemen we daarom de tijd om een concrete stap te formuleren waar je in je dagelijks leven mee aan de slag kan.

Een handvol vrouwen is er (vrijwel) elke keer bij. Het merendeel van de leesclubbers bepaalt per avond en per boek of ze erbij is. In de praktijk betekent dit dus dat de groep elke keer flink wisselt in samenstelling en dat de kans klein is dat je de enige nieuweling bent.

Absoluut niet!

Ik wil dat iedereen zich vrij en veilig voelt om bij te dragen tijdens De Online Leesclub. Ben je (nog) niet zover? Geen probleem, je bent van harte welkom!
Als we met een klein groepje (maximaal 10 personen) zijn, dan is het fijn om elkaars voornaam te weten. Daarom vraag ik je om je heel kort voor te stellen en te vertellen ‘hoe je erbij zit’. Dit kan er bijvoorbeeld zo uitzien: ‘Hoi, ik ben Janneke. Ik woon in Utrecht en zit nu op de bank in mijn woonkamer. Dit is mijn eerste keer en ik vind het best spannend!’

Als het voorstellen je afschrikt, dan kun je me een mailtje sturen en dan zorg ik ervoor dat je niets hoeft te zeggen. Het zou zonde zijn als je hierdoor de avond aan je voorbij laat gaan.

Er komt geen replay beschikbaar. Dit heeft twee redenen:
1. De kracht van De Online Leesclub zit hem in de groep en de ervaring leert dat mensen vaker afzeggen als er een replay is (en dat die replay vervolgens niet bekeken wordt).
2. Voor sommigen is het lastig om vrijuit te praten als je weet dat er een opname verspreid wordt. Ik wil dat iedereen zich vrij en veilig voelt om bij te dragen tijdens De Online Leesclub.

Ik maak overigens wel een opname voor mezelf. Op basis van die opname maak ik een blogpost en een podcastaflevering over het boek en het groepsgesprek. Dus als je de leesclubavond gemist hebt, dan kun je terugvallen op mijn blog en podcast.

Het is helaas geen optie om je deelname te verschuiven naar een volgende editie. Je mag het kaartje wel weggeven of doorverkopen.

Dat is op dit moment geen optie. Mocht dit veranderen, dan krijgen alle leesclubbers hierover een mailtje.

Wat vervelend dat je niet tevreden bent. Stuur ons even een berichtje, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Hartstikke leuk dat je meedenkt! Mail jouw suggestie naar team@schoolofbooks.nl.

Ben je auteur of werk je bij een uitgeverij, check dan even mijn FAQ over samenwerkingen.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Bekijk aanbod

Je hoort van ons binnen twee werkdagen!

Verzenden

Heb je een vraag?

School of Books helpt je graag!

Dank voor je berichtje. We hebben snel contact!

Foto's door By Nouchka
© 2021-2023 School of Books
|     Website door Studio Above     |
Design door Studio Above | Foto's door By Nouchka