Let’s Have Fun! Mijn jarenlange zoektocht naar plezier voor jou samengevat

Het was een moment van pure helderheid, toen in 2012. Ik woonde een half jaar op een berghelling in een Italiaanse olijfgaard, en in een hangmat, tussen eeuwenoude olijfbomen, durfde ik voor het eerst in mijn leven te luisteren naar mijn intuïtie.

De gevolgen van dat moment waren enorm: na jarenlang bikkelen op wilskracht en een ijzeren discipline, gooide ik mijn leven rigoureus om en besloot onder andere weg te gaan bij mijn man. Sindsdien leef ik meer en meer het leven dat volgt uit mijn diepste dromen en verlangens.

Vanuit een verlangen om mezelf beter te leren kennen en om mezelf beter te kunnen geven wat ik nodig had, werkte ik vol enthousiasme aan mezelf.

Zo ging ik in therapie voor traumaverwerking, had ik een carrièrecoach, werkte me door stapels boeken heen met thema’s als productiviteit, mindset en een gezonde levensstijl. Ik investeerde bovendien doorlopend in zaken als pilates, yoga, mindfulness, haptonomie en stembevrijding om meer en meer in mijn lijf te landen. Daarnaast volgde ik ook nog een opleiding en meerdere cursussen…

What was I thinking?

Terwijl ik beschrijf wat ik de afgelopen jaren allemaal heb gedaan, word ik alweer doodmoe van mezelf.

Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en mezelf een enorme dienst bewezen door hard te werken aan mijn persoonlijke groei. School of Books zou er zonder al dat harde werken bijvoorbeeld niet geweest zijn.

Maar al die jaren vergat ik iets essentieels:

Lol trappen, pret hebben, spelen, plezier maken…

Onproductief zijn.

Me zorgeloos en vrij van verantwoordelijkheden voelen.

En ik zie om me heen dat veel vrouwen dezelfde fout maken. 

Werk jij je ook een slag in de rondte?

Verwacht jij ook van jezelf dat je in je vrije tijd ‘werkt’ aan jezelf?

Kun jij ook maar moeilijk ontspannen en ben je vaak zo moe dat je alleen maar huilend wilt wegkruipen onder een kleedje met een serie?

Loop je eigenlijk voortdurend op je tandvlees?

Vind je ook niet dat het leven meer, veel meer is dan productief, efficiënt, dienstbaar en uitgeput zijn?

Er is niets mis met hard werken en investeren in persoonlijke groei, maar niets en niemand kan voortdurend ‘aan’ staan.

Er moeten momenten zijn in je leven, je week, je dag waarop je alleen maar hoeft te ‘zijn’ én er moeten met plezier gevulde momenten zijn.

Momenten waaraan je je goed kunt opladen.

Momenten van puur plezier.

Energiebommetjes!

Je begrijpt dat ik, toen ik me eenmaal realiseerde dat ik in al die jaren van weldoordachte persoonlijke groei een heel belangrijk onderdeel vergeten was, een intense en serieuze zoektocht ontketende naar plezier maken en leren ‘spelen’. 😉

Het goede nieuws: Het is gelukt!

Ik leerde plezier maken, ik leerde spelen, ik leerde me overgeven aan het moment.

Mijn zoektocht naar vonkjes van plezier en geluk heb ik voor jou samengevat in 8 kleine oefeningen. Zodat je meteen aan slag kunt. Download “Let’s Have Fun! In 8 stappen direct meer plezier in je leven” hier.

Plezier maken, zoals alles wat nieuw is, is een kwestie van oefenen. Doen, doorgaan. En ik ben er om jou te helpen.

Liefs,

Janneke

PS: Klik hier om direct naar het stappenplan te gaan!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's door By Nouchka
© 2021-2023 School of Books
|     Website door Studio Above     |
Design door Studio Above | Foto's door By Nouchka