Het is tijd voor een commitment in plaats van een voornemen, doe je met me mee?

School of Books verandert van een droom in een (droom)bedrijf, alleen daar was op Instagram (mijn belangrijkste middel om klanten te bereiken) weinig van te merken.

De afgelopen weken werkte ik aan blogs, podcastafleveringen, een dijk van een website én ontwikkelde ik mijn eerste (gratis!) aanbod.

Dit deed ik ik in samenwerking met een vormgever, een funnelexpert, een websitebouwer, een jurist, een financieel adviseur, een copycoach, een geluidstechnicus en natuurlijk met mijn fantastische VA’s Robin Maas en Myrthe Tijhuis.

Hier had ik, voor jou, natuurlijk fantastische Insta-content van kunnen maken…

Vermakelijke stories en mooie posts waarin ik je had kunnen laten kennismaken met mijn aanbod, met de fantastische mensen met wie samenwerk en met de manier waarop ik mijn dagelijkse leven vanuit zachtheid vormgeef.

We hadden elkaar beter kunnen leren kennen, iets waar ik al maanden naar uitkijk.

Toch bleef het stil. Doodstil.

Dat zit zo:

Ik was volledig ondergedompeld in mijn to do’s. Het ontbrak me aan mentale ruimte voor het aanleren van een nieuwe skill (dagelijks stories maken en heel regelmatig tegels posten).

Correctie.

Ik had geen ruimte GEMAAKT voor het aanleren van een nieuwe skill.

Dit is in deze fase van mijn bedrijf natuurlijk oké. Niet alles hoeft tegelijkertijd en de lancering van School of Books hoeft niet perfect.

Maar het is juist zo’n diepe wens om aanwezig te zijn op Insta!

🤩 Het is mijn wens om jou te ontmoeten, om je te inspireren en je – op een gegeven moment – trots te kunnen vertellen dat de deuren geopend zijn van mijn allereerste online programma!

🤩 Het is mijn wens om aanwezig te zijn op Insta omdat ik geloof in de transformerende kracht van verbinding zoeken, wijsheid delen, samen groeien en samen concrete stappen zetten naar een leven dat écht bij je past.

Hoe nu verder?

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn doel (dagelijks aanwezig zijn op Insta) bereik, terwijl het blijkbaar mijn neiging is om het aanleren van de Insta-skill uit te stellen naar morgen?

In mijn geval levert een korte scan me dit op:

  • Insta-kennis aanwezig, Insta-strategie uitgedacht, Insta-benodigdheden op orde? Check
  • Kennis van blijvende gedragsverandering op zak. Check
  • Inzicht in mijn gedrag en het effect van mijn gedrag op mijn doelen? Check

Dat betekent dat het tijd is voor actie!

Het is tijd voor een commitment.

Daarom ga ik bouwen aan een Insta-routine.

Een goede routine bestaat uit een concrete, realistische actie waarvan het duidelijk is wanneer je ‘m succesvol hebt afgerond. In mijn geval betekent dit:

De rest van september iedere werkdag starten met een uur ‘oefenen met Insta’ en iedere dag iets publiceren (evaluatie 1 oktober).

En dit doe ik vanuit zachtheid. Vanuit het verlangen om verbinding te maken op Instagram. Door mezelf kaders en structuur te geven, zorg ik voor mezelf.

💡 Mijn boodschap aan jou: Je kunt ALTIJD bijsturen als je eerlijk durft te kijken naar je eigen aandeel. En dit mag op een zachte manier.

September telt nog 15 dagen. Waar wil jij 15 x 1 uur aan werken? En: Wil je mijn accountability partner zijn in september?

Laat hieronder iets weten of stuur me een dm via Instagram (janneke.van.schoolofbooks) als jij je in september ook iets hebt voorgenomen en het je leuk lijkt om elkaar aan te moedigen!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's door By Nouchka
© 2021-2023 School of Books
|     Website door Studio Above     |
Design door Studio Above | Foto's door By Nouchka